Over Tamara

Binnen LEEF ben ik actief als coach, begeleidingskundige, trainer, loopbaanbegeleider, organisatieadviseur op het vlak van ontwikkelen en veranderen. In mij komen ‘bezinning, reflectie, filosofie versus energie, durven en doen’ samen. Het zijn twee zijden van dezelfde medaille.

Na het VWO met vakken als wiskunde, natuurkunde en scheikunde (natuurwetenschap en techniek spraken mij erg aan), ben ik gestart met de opleiding Personeel & Arbeid. Ik vond het bijzonder hoe deze opleiding de wereld van werkgevers en werknemers samenbracht. Het bij elkaar brengen van twee werelden, verkrijgen van begrip en inzetten van elkaars kracht sprak mij enorm aan.

“Eigenlijk hou ik me al heel lang bezig met dat wat er gebeurt als een individu een groep ontmoet en een mens een organisatie. En dat wat er voor nodig is om dit samenkomen voor alle betrokkenen succesvol te laten zijn.”

Na een aantal jaren in het vakgebied heb ik mij steeds meer gespecialiseerd in personeelsontwikkeling en leiderschapsontwikkeling. Na hier zowel nationaal en internationaal mee bezig te zijn geweest, in de Rotterdamse Haven en bij een internationale technische dienstverlener, heb ik de stap gewaagd om voor mijzelf te beginnen. Een nieuwe uitdaging en een kans om mijzelf voor veel meer mensen en veel meer bedrijven nuttig te maken.

Mijn kernwaarden

Open blik
Ik bekijk dingen vanuit een ander perspectief. Door mensen te laten vertellen, laat ik ze zelf dit andere perspectief ontdekken. Daarbij sta ik open voor meerdere zienswijzen. Naast organisatiekunde, sociale wetenschap, psychologie en pedagogiek, raadpleeg ik ook bronnen als filosofie, spiritualiteit, religies en antroposofie. Ik kijk naar meer dan alleen de feiten en het proces. Ik kijk ook naar de context en de mens die erbij betrokken is, naar zijn eigen wijsheid en levenservaring. Zonder oordeel.

Tegenlicht
Ik probeer een ander licht op de zaak te schijnen. Mensen anders te leren kijken naar dingen. Er zijn meerdere waarheden. “ Je eigen aannames zijn de ramen waardoor je kijkt. Maak ze af en toe schoon, anders komt het licht niet binnen” – Michelangelo. Alles heeft twee kanten. Beide kanten zijn nodig om te leven. Er zit altijd iets moois aan de andere kant van iets vervelend. Het is zoals het is.

Groei
Ik geloof dat bewustwording de basis is voor groei. Groeien gaat niet zonder groeipijn. “Lessen in ons leven zullen terugkomen tot we ze geleerd hebben”. Ik help mensen groeien, ik plant een zaadje dat kan uitgroeien tot een mooie boom. Ik heb het geduld om het groeiproces te laten ontstaan, ik wil het niet invullen of voor ze bepalen.

Ruimte
Ik maak ruimte voor zelfreflectie door dingen los te trekken. Door goed te luisteren en te observeren hoe iemand beweegt en praat, probeer ik te ontdekken wat iemand echt verlangt. En dat ruimte te geven.

Vertrouwen in de mens
Ik ben overtuigd van de kracht in ieder mens. De mens is van nature goed en veerkrachtiger dan hij denkt. Ieder mens heeft een bijzonder talent, ik probeer ze daar vertrouwen in te geven. En vertrouwen te hebben elkaar. Naast het ‘ik’ is ook het ‘wij’ belangrijk. We hebben elkaar nodig om verder te komen.

Ik ben verbonden aan bureau beschermjassen. Daar ben ik een van de mede-opleiders van de opleiding tot coach in de transitionele ruimte. Wil je hier meer over weten, klik hieronder.

© Copyright - Leef Voor Ontwikkeling